Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă marţi ”progrese” în negocieri cu Hamas în vederea eliberării ostaticilor luaţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi ţinui în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem progrese. Nu cred că este util să spun prea multe (...), dar sper că vor exista veşti bune în curând”, a declarat el la o bază militară în nordul Israelului, în contextul în care sunt în curs negocieri mediate de Qatar, Egipt şi Statele Unite.

Biroul premierul a anunţat la scurt timp după aceea , ”având în vedere evoluţiile cu privire la eliberarea ostaticilor noştri”, o reuniune a Guvernului de Război marţi seara.

Qatarul a estimat cu puţin mai înainte că negocierile au intrat într-o ”fază finală”.

Ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu şi-aa exprimat la BFMTV ”speranţa” unei eliberări apropiate a ostaticilor, dar a evocat o situaţie ”fragilă”.

Un accord în vederea unei eliberări ar putea include un armistiţiu în Fâşia Gaza.

Însă Benjamin Netanyahu nu a evocat marţi vreun armistiţiu.

”Vom acţiona în vederea întoarcerii siguranţei atât în sudul, cât şi în nordul” Israelului, a declarat el.

”Continuăm până la victorie”, a dat el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.