Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică dimineaţă că a ordonat armatei să continue "loviturile masive" contra ţintelor Hamas şi ale Jihadului islamic din Fâşia Gaza, ca răspuns la tirurile de rachetă provenite din teritoriul palestinian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am dat instrucţiuni pentru a continua loviturile masive contra elementelor teroriste din Fâşia Gaza şi am ordonat consolidarea trupelor desfăşurate de-a lungul Fâşiei", a declarat Netanyahu.

Peste 400 de rachete au fost lansate, începând de sâmbătă dimineaţă, din Gaza spre Israel, iar forţele armate israeliene au ripostat, iar în confruntări au murit un israelian şi şapte palestinieni.

Rachetele au ajuns până în Be'er Sheva, aflat în centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de ţinte Hamas din Fâşia Gaza; toate şcolile din sud au fost închise; surse neagă că ar fi avut loc discuţii privind încetarea focului.

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate.

O sursă apropiată grupării palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz că organizaţia a decis să facă paşi serioşi împotriva Israelului, din cauza faptului că guvernul israelian a implementat greu înţelegerile la care au ajuns cele două părţi.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile palestiniene, şapte oameni au fost ucişi în Gaza, de sâmbătă, când a început escaladarea conflictului, iar 47 au fost răniţi. Între cei ucişi se numără femei şi copii.

Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de ţinte din Fâşie, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

De la începerea escaladării conflictului, armata israeliană a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de ţinte, ca răspuns, şi continuă asaltul.

Autorităţile israeliene au transmis că rachetele au ajuns în zone diferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.