Cartea nepoatei preşedintelui american despre clanul Trump - pe a cărei apariţie fratele lui Donald Trump a încercat în zadar să o împiedice şi în care locatarul Casei Albe este prezentat ca un mincinos patologic şi un narcisist - s-a vândut în peste 950.000 de exemplare în Statele Unite în prima zi a lansării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoarea ”Too Much and Never Enough”, Mary Trump, care este psiholog, îl acuză pe preşedintele american de faptul că a contribuit la fragilizarea tatălui său, Fred Trump Jr, fratele lui Donald Trump.

Mai mare ca Donald, Fred Trump Jr a murit în 1981, la vârsta de 42 de ani, de o criză cardiacă pe care familia sa apus-o pe seama alcoolismului de care suferea de zece ani.

Fred Jr a primit rău presiunea familiei, care-l împingea să muncească alături de tatăl său în promovarea imobiliară, în timp ce el aspira să devină pilot de avion.

Una dintre numeroasele cărţi despre Donald Trump publicate după alegerea acestuia preşedinte al Statelor Unite, lucrarea este prima scrisă de către un membru al clanului, cu o libertate de ton inedită.

Cele 950.000 de exemplare vândute într-o singură zi, marţi, inclusiv cele precomandate, dar şi versiuni audio şi digitale, constituie un record pentru Editura Simon & Schuster, a anunţat aceasta într-un comunicat, miercuri.

Casa Albă a catalogat cartea drept ”mincinoasă” şi plină de ”acuzaţii” fără fundament.

Alt frate al lui Donald Trump, Robert, a sesizat justiţia cu scopul de a împiedica publicarea cărţii, însă în zadar.

Simon & Schuster a comandat noi tiraje, până la 1,15 milioane de exemplare tipărite, numai pentru piaţa europeană.

Cartea se află pe primul loc la vânzări pe site-ul Amazon în Canada şi Australia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.