Negocierile între liderii Celor 27 de state membre UE în vederea adoptării viitorului plan de relansare economică a Uniunii Europene urmează să continue la jumătatea lui Iulie, a anunţat vineri, la finalul unui summit prin videoconferinţă cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au existat critici cu privire la cifre, dar structura nu a fost pusă în discuţie”, a anunţat Merkel, referindu-se la planul în valoare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană (CE), care prevede împrumuturi şi subvenţii în vederea relansării economiilor blocului european după criza cauzată de pandemia covid-19.

Premierul suedez Stefan Löfven, a cărui ţară este una dintre cele mai reticente faţă de o punere în comun a datoriei în vederea acestei relansări, a anunţat, în schimb, că sunt multe puncte de discutat.

 Löfven a declarat că nu este sigur că se va ajunge la un acord în această vară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.