”S-a încheiat acordul”, a anunţat joi o sursă de la Downing Street, ”ne-am reluat controlul asupra banilor, frontierei, legilor şi apelor de pescuit”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra a încheiat un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană (UE) în ajunul Crăciunului, cu doar o săptămână înainte să iasă definitiv din piaţa unică europeană, una dintre cele mai mari pieţe comerciale din lume - unul dintre cele mai importante evenimente de la căderea Imperiului britanic.

Acest acord evită ca un divorţ haotic să afecteze şi mai mult proiectul vechi de 70 de ani al forjării unei unităţi europene pe ruinele celui de-al Doilea Război Mondial.

”Am realizat acest acord important pentru întregul Regat Unit într-o perioadă de timp record şi în condiţii extrem de dificile. Toate liniile noastre roşii cu privire la suveranitate au fost respectate”, a adăugat sursa guvernamentală citată.

În pofida încheierii acordului, perturbări urmează să aibă loc începând de la 1 ianuarie, când Marea Britanie pune capăt relaţiei sale adesea tumultoase cu blocul condus de cuplul franco-german, care are ambiţia să transforme ţările europene ruinate de al Doilea Război Mondial într-o putere mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.