Nazanin Zaghari-Ratcliffe, cetăţean britanico-iranian care lucra pentru o organizaţie caritabilă, a fost eliberată după cinci ani de arest în Teheran, însă un nou caz pe numele ei va fi deschis duminica viitoare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zaghari-Ratcliffe s-a aflat în arest la domiciliu în Teheran de când a fost mutată din închisoare în luna martie a anului trecut. Ea a fost acuzată de spionaj, învinuire pe care a negat-o permanent.

Ministrul britanic de Externe a spus că ar trebui să îi fie permis să revină în Regatul Unit.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Dominic Raab a spus: „Salutăm înlăturarea dispozitivului de supraveghere, însă tratamentul menţinut al Iranului privitor la ea este intolerabil. Trebuie să îi fie permis să revină în Marea Britanie cât de curând pentru a se reuni cu familia ei”.

Femeia nu se află încă în posesia propriului paşaport.

Zaghari-Ratcliffe, în vârstă de 42 de ani, a fost eliberată din închisoare anul trecut, după izbucnirea pandemiei, şi condamnarea ei urma să se încheie duminică.

A fost arestată în aprilie 2016, în timp ce călătorea pentru a-şi vizita părinţii în Iran împreună cu fiica ei Gabriella, cetăţean britanic.

A fost condamnată la 5 ani de închisoare sub acuzaţia de complot împotriva Guvernului iranian, negată de ea. Înainte de arestare, ea a locuit în Londra împreună cu soţul şi copilul lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.