Patru nave americane au trecut prin apropierea apelor teritoriale ruse - pentru prima oară din anii '80 -, în apărarea libertăţii navigaţiei la Oceanul Arctic, a anunţat Marina americană (US Navy), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei distrugătoare - USS Donald Cook, USS Porter şi USS Roosevelt - şi o navă auxiliară aparţinând Forţelor navale de rezervă - USNS Supply - au pătruns luni în Marea Barents însoţite de o fregată britanică - HMS Kent -, a precizat într-un comunicat US Navy.

Obiectivul acestei traversări este ”revedicarea libertăţii navigaţiei şi demonstrarea integrării fără falie a forţelor aliate”, se arată în comunicat.

US Navy subliniază că ”nicio navă americană” nu a mai ”trecut prin Marea barents de la mijlocul anilor 1980”.

Ministerul rus al Apărării a fost informat cu privire la această ”vizită” la 1 mai, ”pentru a se evita orice neînţelegere, a se reduce riscurile şi a se preveni orice escaladare accidentală”, mai precizează Marina americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.