Opozantul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat de doi ani, este bolnav de o ”boală necunoscută” la ”stomac care s-a agravat” şi lăsat ”fără îngrijiri”, acuză marţi avocatul său Vadim Kobzev, care denunţă o situaţie ”foarte stranie”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, o ambiulanţă a fost chemată la celula sa, din cauza unei boli la stomac care s-a agravat”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter despre starea sănătăţii clientului său.

Vadim Kobzev acuză că Aleksei Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, suferă de ”o boală necunoscută de care niu-l îngrijeşte nimeni”.

”Potrivit dosarului său medical, în ultimele 15 zile, el a piedut opt kilograme”, precizează avocatul.

Colete cu medicamente pe care mama lui Aleksei navalnîi i le-a trimis acestuia ”i-au fostr trimise înapoi”, acuză el.

Potrivit avocatului, clientul său suferă ”crize” şi a spus că ”nu exclude” o tentativă a autorităţilor de a lăsa starea sănătăţii opozantului politic ”să se deterioreze, nu brusc, ci treptat”.

”Vom cere examene toxicologice şi radiologice”, a anunţat avocatul.

La începutul acestui an, Aleksei Navalnîi anunţa că prezenta simptome gripale şi că era privat de un acces satisfăcător la îngrijiri medicale.

Susţinătorii săi au denunţat o tentativă a Kremlinului de a-l ”ucide” încet.

Aleksei Navalnîi - oaia neagră a lui Vladimir Putin şi care se opune ofensivei militare ruse în Ucraina - a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la întoarcerea în ţară după ce a fost otrăvit cu noviciok, o otrăvire de care opozantutl acuză Kremlinul şi FSB.

În martie 2021, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare în regim ”sever”, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie”, acuzaţii pe care le respinge drept fictive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.