Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi apare zâmbind în primele imagini după transferul în decembrie într-o colonie penitenciară izolată în Arctica rusă, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aleksei Navalnîi apre în această înregistrare difuzată miercuri într-o întâlnire la distanţă cu apropiaţi de-ai săi.

Adunaţi la Tribunalul Kovrovski, în regiunea Vladimir, mai mulţi jurnalişti au putut urmări această înregistrare video.

În aceste prime imagini de după transferul din decembrie, inamicul numărul unu al Kremlinului apare cu părul şi barba rase, relaxat şi aproape glumind.

Opozantul este încarcerat de la 23 decembrie într-unul dinre cele mai dure centre de detenţie din Rusia.

Colonia penitenciară Khrap, în Iamalo-Neneţia, la 1.900 de kilometri de Moscova, este considerată o moştenitoare a Gulagului sovietic.

Deţinuţii - obligaţi la muncă forţată - muncesc la tăbăcirea şi cusutul pieilor de ren, în condiţii groaznice.

Potrivit apropiaţilor opozantului, acest nou transfer are scopul să-l izoleze pe Aleksei Navalnîi în vederea alegerilor prezidenţiale ruse.

El a fost condamnat la 19 ani de închisoare cu privire la ”extremism şi fraudă”, acuzaţii pe care le respinge.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, vorbeşte cu regularitate, de când a fost arestat, în 2021, prin intermediul avocaţilor săi, despre clavarul închisorii şi carcerelor.

El povestea marţi într-un mesaj postat pe reţele de socializare că a fost trimis ”şapte zile la izolare” din cauză că nu s-a identificat în mod corect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.