Nouă egipteni au fost acuzaţi de trafic de persoane şi plasaţi în arest preventiv, în legătură cu naufragiul din Grecia care a avut loc săptămâna trecută, transmite AFP, citând o sursă judiciară elenă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbaţii au fost arestaţi săptămâna trecută în portul Kalamata, după ce au supravieţuit dezastrului, care a provocat moartea a cel puţin 82 de persoane, existând temeri că alte sute de persoane au dispărut, într-una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani din estul Mediteranei.

Suspecţii au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi sunt acuzaţi de omor prin imprudenţă şi de constituire a unei organizaţii criminale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă de până la închisoare pe viaţă.

Bărbaţii au negat acuzaţiile în timpul unei audieri în faţa unui magistrat din Kalamata, care a durat mai mult de 10 ore marţi, a adăugat sursa juridică.

Oficialii spun că migranţii aflaţi la bordul ambarcaţiunii care s-a răsturnat săptămâna trecută în Marea Ionică plecaseră din Libia spre Italia.

Autorităţile nu au încă o idee clară despre câte persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii în momentul în care aceasta s-a scufundat - estimările variază între 400 şi peste 700.

O fregată a marinei greceşti, o navă de patrulare şi alte patru nave au cercetat marţi apele din largul peninsulei Peloponez, unde au dispărut migranţii, dar speranţele de a găsi supravieţuitori sunt reduse la o săptămână de la dezastru.

Un total de 78 de cadavre au fost recuperate a doua zi după naufragiu. Alte trei au fost descoperite luni şi încă una marţi, ceea ce a dus numărul oficial al morţilor la 82.

Există temeri că alte sute de persoane se aflau la bord şi nu au fost încă găsite.

104 persoane au fost salvate şi duse la Kalamata. Supravieţuitorii sunt în principal din Siria, Egipt şi Pakistan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.