NATO vrea să răspundă ”preocupărilor” exprimate de Turcia de a bloca cererile de aderare la Alianţa Nord-Atlantică a Suediei şi Finlandei, a declarat joi, secretarul său general, Jens Stoltenberg, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Desigur, vrem să răspundem preocupărilor exprimate de Turcia” cu scopul de a găsi un ”acord pentru a merge mai departe”, a declarat şeful Alianţei Nord-Atlantice, la Copenhaga.

Stoltenberg şi-a reafirmat ”încrederea” cu privire la luarea unei ”decizii rapide” referitoare la aderarea celor două naţiuni nordice.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat joi ”hotărât” să se opună cererilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei şi a catalogat Suedia drept un ”cuib de terorişti”.

”Suntem hotărâţi să ne menţinem poziţia. Ne-am informat prietenii că vom spune «nu» Finlandei şi Suediei, care vor să intre în NATO, şi vom persista pe această cale”, a afirmat liderul turc la o adunare a unor tineri, cu ocazia Zilei Tineretului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.