NATO reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei, denunţă miercuri Kremlinul, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică a lansat săptămâna trecută cel mai mare exerciţiu militar de la Războiul Rece încoace - denumit ”Steadfast”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Măsuri adecvate sunt luate constant ca răspuns”, anunţă un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitro Peskov.

”NATO este un instrument al confruntării” care, ”de decenii, deplasează fără încetare infrastructuri la frontierele noastre”, denunţă el.

Exerciţiul militar Steadfast 2024 - cea mai mare simulare de confruntări armate organizată de NATO de la sfârşitul Războiului rece - a început spptămâna trecută, în nord-estul Statelor Unite şi urmează să dureze timp de mai multe luni.

Steadfast - care mobilizează în total până la 90.000 de militari pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic - urmează să verifice capacitatea Alianţei Nord-Atlantice de a se mobiliza şi de a transporta rapid trupe americane care ”să consolideze apărarea Europei”, potrivit NATO.

Aceste manevre urmează să ia forma unui scenariu al unui război împotriva unui ”adversar de o talie compatrabilă”, potrivit terminologiei NATO, care desemnează astfel, fără să o numească, Rusia.

Aproximativ 50 de nave de război, 80 de avioane şi 1.000 de vehicule de luptă urmează să ia parte la acest exerciţiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.