Premierul indian Narendra Modi l-a invitat sâmbătă pe Papa Francisc să efectueze o vizită în India, un gest amical faţă de liderul celor 1,3 miliarde de catolici din partea unui lider al unei ţări majoritar hnduse, în care creştinii reprezintă 2% din populaţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o întâlnire foarte călduroasă cu Papa Francisc. Am avut posbilitatea să discut cu el despre numeroase subiecte şi l-am invitat să vină în India”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Modi, după întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Premierul indian - al cărui Guvern naţionalist hindus este acuzat cu regularitate de persecutarea minorităţilor religioase - a fost primit la Vatican de un pichet de onoare din Garda Elveţiană.

Vaticanul a anunţat într-un scurt comunicat că audierea acordată de către Papă lui Narendra Modi a vizat ”relaţiile amicale” dintre India şi Sfântul Scaun.

Consiliul Pontifical pentru Dialog Interreligios le-a trasmis, într-un mesaj publicat vineri, cu o zi înainte de venirea premieruljui indian la Vatican, ”dragilor prieten hinduşi (...) salutul său cel mai cordial”, cu ocazia Diwali, sărbătoarea hindusă a luminilor, care are loc la începutul lui noiembrie.

Audienţa de sâmbătă este prima întâlnire a Papei Francisc cu Narendra Modi.

Ministrul indian de Externe Harsh Vardhan Shringla sublinia, în urnă cu două zile, căeste o vizită ”foarte importantă”.

Potrivit unor lideri religioşi, discriminarea şi violenţele vizând minorităţile religioase din India, o ţară în care hinudşii sunt majoritari, cresc continuu după instalarea la putere, în 2014, a Bharatiya Janata Party (BJP, naţionalist hindus) al lui Narendra Modi.

Musulmanii, care reprezintă 14% din populaţia indiană, au fost vizaţi de majoritatea acestor violenţe, însă creştinii, care reprezintă 2% din populaţie, sunt de asemenea victime ale acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.