Echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează cu privire la un amestec rus în alegerile ameriane din 2016, a cules probe potrivit cărora o întâlnire în Seychelles, în ianuarie 2017, a reprezentat o încercare de stabilire a unui canal secret de comunicare între administraţia Trump şi Kremlin, dezvăluie The Washington Post (WP), scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erik Prince, fondatorul Blackwater, o firmă contractoare în domeniul Apărării, şi totodată un susţinător al preşedintelui Donald Trump a declarat anul trecut într-o audiere în Congres că a discutat despre relaţiile dontre Statele Unite şi Rusia în cursul unei întâlniri, în Seychelles, cu un om de afaceri rus cu legături cu Kremlinul.

Washington Post, care citează surse la curent cu dosarul, a dezvăluit miercuri că un martor care cooperează cu echipa lui Mueller le-a spus anchetatorilor că întâlnirea a avut loc în aşa fel încât un reprezentant al echipei de tranziţie a lui Trump să se poată ”întâlni cu un emisar al Moscovei pentru a discuta despre viitorul relaţiilor” americano-ruse.

Potrivit cotidianului, George Nader, un om de afaceri libanezo-american care a declarat că a ajutat la organizarea întâlnirii în Seychelles şi a participat la ea, a depus mărturie în faţa unui mare juriu, în contextul în care anchetatorii examinează discuţii între echipa de tranziţie a lui Trump şi emisari ai Kremlinului.

Reprezentanţi ai lui Prince nu au comentat imediat pentru WP şi au refuzat să comenteze cu privire la dezvăluiri anterioare despre Nader şi întâlnirea din Seychelles.

Prince - a cărui soră, Betsy DeVos, este secretarul Educaţiei al lui Trump - a declarat anul trecut a participat la o întâlnire de aproximativ o jumătate de oră, într-un bar, în această ţară din regiunea Oceanului Indian, cu Kirill Dmitriev, directorul Russian Direct Investment Fund (RDIF), la sugestia unor oficiali din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Potrivit WP, Nader a cooperat cu Mueller şi s-a întâlnit în mai multe rânduri cu anchetatori, după ce a fost oprit şi interogat de FBI în urma sosirii sale la Washington, în ianuarie, pe Aeroportul Internaţional Dulles.

Agenţii americane de informaţii au stabilit că Rusia s-a amestecat în alegerile din Statele Unite din 2016 cu scopul de a-l ajuta pe Trump, un republican, s-o înfrângă pe candidata Partidului Democrat Hillary Clinton.

Robert Mueller anchetează cu privire la rolul Rusiei şi o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

Rusia neagă acuzaţiile, iar Trump susţine că nu a existat vreo complicitate între Moscova şi echipa sa de campanie, denunţând ancheta drept o ”vânătoare de vrăjitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.