Corpurile celor trei tineri marocani ucişi de poliţie prin împuşcare după un atac terorist în noaptea de joi spre vineri la Cambrils, în nord-estul Spaniei, au fost identificate în mod oficial, a anunţat vineri seara poliţia catalană, care le-a dezvăluit identitatea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, Saïd Aallaa (18 ani) şi Mohamed Hychami (24 de ani), toţi locuitori la Ripoll, o localitate situată în nordul regiunii catalane, potrivit poliţiei.

Un al patrulea suspect, Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 32 de ani, era căutat în continuare.

Douăsprezece persoane ar putea să fie implicate în atentatele de la Barcelona şi Cambrils, potrivit poliţiei catalane. Patru au fost arestate, una este fugară, iar cinci au fost ucise la Cambrils - dintre care trei sunt acum identificate.

Alte trei persoane au fost identificate, dar nu au fost reţinute. Poliţia crede că două dintre ele ar putea să fi murit într-un incendiu într-o casă de la Alcanar, la sud de Barcelona, unde grupul confecţiona dispozitive explozive.

În această casă sunt ”rămăşiţele" a două persoane. "Încercăm să vedem dacă este vorba de două dintre cele trei persoane identificate ca implicate în atacuri. Ne-ar rămâne o a treia de găsit”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei catalane, Josep Lluís Trapero.

Şoferul camionetei care a intrat joi în trecători pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona nu a fost identificat de către poliţie, a subliniat el.

Acest atac a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic.

Câteva ore mai târziu, un automobil marca Audi A3 a intrat pe promenada de la malul mării la Cambrils, o staţiune balneară situată la sud de capitala catalană, după care a lovit o maşină aparţinând Mossos d'Esquadra, poliţia catalană.

A urmat un tir cu arme de foc, în cursul căruia cei cinci bărbaţi din Audi au fost ucişi.

În total, 14 persoane au fost ucise în aceste atentate, iar alte 126 de persoane au fost rănite.

Patru suspecţi au fost arestaţi de poliţie, dintre care trei în oraşul Ripoll, la aproximativ 100 de kilometri nord de Barcelona. Al patrulea a fost arestat la Alcanar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.