Forţele armate ruse au efectuat vineri un atac în grup, aerian şi maritim, de înaltă precizie, asupra unuia dintre centrele de decizie ale forţelor armate ucrainene, a declarat sâmbătă generalul-locotenent Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, transmite TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La 16 iunie, Forţele Armate Ruse au lansat un atac cu rază lungă de acţiune, maritim şi aerian, cu un grup de arme de înaltă precizie asupra unuia dintre centrele de decizie ale Forţelor Armate Ucrainene. Ţinta loviturii a fost atinsă. Ţinta desemnată a fost lovită", a declarat Konaşenkov, fără a da alte detalii.

Ucraina a susţinut vineri că a anihilat rachete ruse care vizau capitala chiar în timpul vizitei unor lideri africani.

Potrivit Ukrainskaia Pravda, Rusia a efectuat vineri atacuri asupra a zece regiuni ucrainene, majoritatea din sudul şi estul ţării. 

Kievul confirmă rareori atacuri asupra obiectivelor sale militare, în schimb raportează atacurile care vizează infrastructură civilă.

La sfârşitul lunii trecute, Moscova a susţinut că a lovit sediul seviciilor de informaţii ale armatei şi că şeful GUR, generalul Kirilo Budanov, ar fi fost grav rănit în atac. De asemenea, şeful Statului Major ucrainean ar fi fost vizat de un atac în sud. Ucraina a negat însă aceste informaţii şi susţine că este vorba despre propagandă rusă.

CITEȘTE ȘI Zelenski face o menţiune misterioasă despre şeful serviciului de spionaj al armatei, Kirilo Budanov, despre care Moscova susţine că a fost rănit grav


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.