Moscova va răspunde ”extrem de ferm” unor noi incursiuni armate, ameninţă miercuri ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, în urma unui atac spectaculos al unor grupuri venite din Ucraina pe teritoriul rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să răspundem rapid şi în mod extrem de ferm unor astfel de acţiuni”, a subliniat Şoigu la o reuniune cu militari gradaţi de rang înalt.

Armata rusă a anunţat marţi seara că a ”zdrobit” cu aviaţia şi artileria un grup care a atacat luni regiuni de frontieră Belgrorod - cea mai spectaculoasă incursiune pe teritoriul rus de la începutul Războiului rus în Ucraina.

Incursiunea, revendicată de către grupuri armate cu baza în Ucraina - care afirmă că vor să-l răstoarne de la putere pe preşedintele rus Vladimir Putin -, reprezintă un nou eşec al Rusiei, a cărei armată este ”împotmolită” în Ucraina.

”SUCCES MILITAR”

Mai multe voci din rândul bloggerilor militari proruşi - deosebit de influenţi în construirea versiunii ruse a conflictului ucrainean - şi-au exprimat emoţia faţă de acest incident.

Ei laudă, de exemplu, în mod ironic, acest ”succes militar”, la câteva zile după revendicarea cuceririi Bahmutului în Donbas.

Acest  incident intervine în contextul unei multiplicări şi amplificări a unor atacuri şi sabotaje în Rusia, în timp ce Kievul spune că-şi termină pregătirile în vederea lansării unei ofensive cu scopul de a recuceri teritoriile ocupate de către Moscova.

Potrivit autorităţilor ruse, în timpul acestei incursiuni, un civil a fost ucis în satul Kozinka - una dintre localităţile atacate -, iar o femeie a murit din cauza unei insuficienţăe cardiace în timp ce era evacuată.

Miercuri, Serghei Şoigu a anunţat că anvelopa alocată susţinerii financiare a răniţilor în luptă şi a familiiloor militarilor ucişi în Ucraina reprezintă de fiecare dată ”un ajutor punctual cu o sumă (cuprinsă între) trei şi cinci milioane de ruble”, adică între 35.000 şi 58.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.