Fostul contractor al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden, un avertizor de integritate care a fugit din Statele Unite şi s-a refugiat în Rusia în 2013, a primit azil încă doi ani, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sejurul lui Snowden în Rusia a fost prelungit cu alţi doi ani”, anunţă Maria Zaharovna într-un mesaj postat pe Facebook.

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) şi CIA a primit azil în Rusia după ce a dezvăluit vastul sistem de supraveghere înfiinţat de către autorităţile americane.

Pe de altă parte, preşedintele american Barack Obama a comutat marţi, cu trei zile înainte să plece de la Casa Albă, pedeapsa lui Chelsea Manning, care ispăşea 35 de ani de închisoare după ce a transmis documente confidenţiale WikiLeaks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.