Un moldovean în vârstă de 31 de ani a fost arestat vineri în Croaţia cu privire la trafic de persoane, în urma unei urmăriri în capitala croată Zagreb, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moldoveanul transporta într-o camionetă 32 de migranţi, dintre care doi au fost răniţi, după ce acesta a lovit o maşină de poliţie, au anunţat forţele de ordine.

Şoferul a refuzat să oprească la un control al poliţiei pe autostrada care asigură o legătură între Zagreb şi Split.

”Dispreţuind Codul Rutier, el a continuat să conducă în Zagreb” şi a sfârşit intrând într-o maşină de poliţie, anunţă într-un comunicat forţele de ordine.

Moldoveanul în vârstă de 31 de ani a fost arestat cu privire la trafic de persoane.

Croaţia - un stat menmbru al Uniunii Europene (UE) care a intrat în spaţiul Schengen în 2023 - se află pe ”ruta Balcanilor”, o rută a migraţiei folosită de migranţi care încearcă să intre ilegal în UE.

Aproape 63.000 de persoane au intrat în mod ilegal în Croaţia în perioada ianuarie-octombrie 2023, majoritatea afgani, turci, marocani şi pakistanezi, potrivit unor date oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.