Deputaţii iranieni au scandat "Moarte Americii!", duminică, în plină sesiune parlamentară, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american se lăuda cu câteva săptămâni în urmă, într-un interviu la Fox News, că i-a descurajat pe iranieni să reia sloganul popularizat de ayatolahul Rouhollah Khomeini în timpul Revoluţiei islamice din 1979. "Ei nu mai strigă "Moarte Americii" în ultimul timp", a afirmat Donald Trump. 

Aleşii din Majlis au intonat celebra formulă pentru a saluta un discurs al vicepreşedintelui Parlamentului care denunţa Statele Unite drept "adevăratul terorist mondial". 

"America este adevăratul terorist mondial care seamănă haos în ţări, încredinţează arme sofisticate grupurilor teroriste, provoacă insecuritate şi continuă să spună: "Veniţi să negociaţi", a declarat Masoud Pezeshkian în deschiderea sesiunii parlamentare, transmisă în direct la radioul naţional. 

Riscurile unei confruntări directe între Washington şi Teheran, care cresc de câteva săptămâni, au escaladat joi, după distrugerea de către Iran a unei drone americane care, potrivit Iranului, se afla în spaţiul său aerian, aproape de Ormuz, ceea ce SUA contestă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.