Rusia a anunţat miercuri o prelungire a interdicţiei intrării pe teritoriul său a strănilor după 30 aprilie, în vederea opririi răspândirii epidemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interdicţia intrării cetăţenilor străini, implementată la 18 martie, ”este în vigoare până la 30 aprilie”, a amintit într-o reuniune a Guvernului pe tema luptei împotriva covid-19 premierul rus Mihail Mişustin.

”Am ordonat prelungirea acestei interdicţii până când lupta împotriva infecţiei se încheie, iar situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte”, a precizat  el.

Excepţii urmează să fie făcute cu privire la anumite categorii de cetăţeni străini - specialişti în instalaţii şi mentenenaţă tehnică a echipamentului de provenienţă străină, potrivit aceleiaşi surse.

”O asemenea măsură va permite o reducere a impactului negativ al acestei interdicţii asupra activităţilor întreprinderilor industriale ruse, mai ales cele care produc echipament în lupta împotriva coronavirusului”, a subliniat Mişustin.

Rusia a înregistrat oficial 99.399 de contaminări şi 972 de morţi din cauza covif-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.