O nebuloasă de grupări - ”Rezistenţa Islamică în Irak” - se află la originea atacului soldat cu trei militari americani morţi în Iordania duminică, anunţă miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciile noastre de informaţii sunt încrezătoare în faptul că (acest atac) a fost realizat de către o grupare numită Rezistenţa Islamică în Irak”, o nebuloasă de combatanţi care provin din grupări armate proiraniene, anunţă înr-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţioanle (NSC) de la Casa Albă, John Kirby.

Din această grupare fac parte Brigăzile Hezbollah, notează el.

Kirby precizează că acest atac sângeros ”poartă cu siguranţă marca” acestei grupări armate proiraniene influente în Irak.

Însă Kirby nu atribuie în mod specific responsabilitatea acestui atac Brigăzilor Hezbollah - care au anunţat marţi că-şi ”suspendă” operaţiunile militare împotriva forţelor americane.

RIPOSTĂ ”GRADUALĂ”

Atacul cu dronă de duminică a lovit o bază logistică americană, Tower 22, situată în deşertul iordanian, la frontiera cu Irakul şi Siria.

El s-a soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi, a anunţat armata americană.

Marţi, John Kirby a declarat că este ”posibil” ca Statele unite să riposteze acestui atac în mod ”gradual”, prin ”eventuale acţiuni multiple”.

Statele Unite au fost ţinta multor atacuri vizând poziţii în care se află în Orientul Mijlociu, după izbucnirea Războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, însă nu au înregistrat, până duminică, pierderi umane în vreun atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.