O doctoriţă din Canada şi-a povestit bucuria de a ajuta la naşterea unei fetiţe "Minune" într-un zbor de noapte către Uganda, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dr. Aisha Khatib, profesor la Universitatea din Toronto, se afla de aproximativ o oră în zborul ei Qatar Airways de la Doha la Entebbe, când a aflat că o muncitoare migrantă ugandeză, care călătorea spre casă din Arabia Saudită, era pe cale să aducă pe lume primul ei copil

Bebeluşul, care a venit pe lume la 35 de săptămâni, este sănătos, şi a fost numit "Minunea Aisha", după numele doctoriţei.

Dr. Khatib, obosită după un program încărcat la Toronto, se bucura de o odihnă bine meritată în a treia etapă a călătoriei ei. Dar nu a ezitat când o voce de la interfon a întrebat dacă era un medic la bord.

"Am văzut o mulţime de oameni adunaţi în jurul pacientului”, a declarat doctorul Khatib pentru BBC News. În acel moment, ea presupunea că era o situaţie critică, probabil un atac de cord.

"Pe măsură ce m-am apropiat, am văzut această femeie întinsă pe scaun cu capul spre culoar şi picioarele spre fereastră. Şi copilul ieşea!".

Aisha Khatib a fost ajutată de alţi doi pasageri - o asistentă de oncologie şi un medic pediatru de la Medici fără Frontiere (MSF).

Copilul plângea "tare şi cu putere”, a spus ea. În urma unei verificări rapide, ea a dat copilul pediatrului pentru un consult mai atent.

"M-am uitat la fetiţă şi ea era stabilă şi m-am uitat la mamă şi ea era bine”, spune Dr. Khatib.

"Aşa că am spus: «Felicitări, este o fetiţă». Apoi,îtoţi pasagerii au început să aplaude şi mi-am spus: «Oh, bine, sunt într-un avion şi toată lumea se uită la asta»", a declarat doctoriţa.

"Cea mai bună parte a poveştii este că a decis să-i dea copilului numele meu", a spus Aisha, care i-a oferit fetiţei lănţişorul de aur pe care îl purta, cu numele Aisha scris în arabă.

"M-am gândit să-i dau lănţişorul pentru a avea o mică amintire de la doctorul care a adus-o pe lume la 10.000 de kilometri altitudine, în timp ce zbura deasupra Nilului”, a adăugat medicul canadian.

Naşterea a avut loc în 5 decembrie, dar Khatib a fost prea ocupată să trateze pacienţii cu Covid în Toronto pentru a împărtăşi imaginile până în această săptămână.

Ea a fost chemată înapoi din Uganda - unde pregăteşte medici locali - pe 18 decembrie.

În zborul ei spre casă, a fost încă un apel pentru un expert medical în avionul ei.

"Din fericire, era un alt doctor acolo", a spus ea râzând,

"Şi am cam spus: acum e rândul tău. Am adus pe lume un copil acum două săptămâni. Dacă ai nevoie de mine, sunt pe scaunul 25A”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.