Ministrul ucrainean de externe a declarat miercuri că i-a mulţumit omologului său polonez, într-o convorbire telefonică, pentru că a deschis calea în ceea ce priveşte promisiunea de a oferi tancuri de luptă Leopard 2 şi a sugerat că următoarea etapă în ceea ce priveşte cererile Kievului în materie de armament occidental s-ar putea referi la avioane de luptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut o convorbire telefonică cu Zbigniew Rau şi am mulţumit Poloniei, care a fost prima ţară care a anunţat public livrarea de Leopard 2, contribuind astfel în mod crucial la formarea coaliţiei pentru furnizarea de tancuri", a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

"Ne aşteaptă noi sarcini: avioane de luptă de tip occidental, sancţiuni, implementarea Formulei de pace", a adăugat el.

CITEȘTE ȘI Trei scenarii ale continuării Războiului din Ucraina

Kuleba a precizat că a discutat cu omologul de la Varşovia şi despre cum să sprijine mai bine transportul feroviar de pasageri şi de marfă între Polonia şi Ucraina.

Germania a aprobat miercuri trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina, iar Polonia a făcut presiuni pentru ca Berlinul să ia această decizie, dorind să trimită Kievului propriile tancuri de fabricaţie germană.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Germania aprobă livrarea de tancuri de tip Leopard 2 Ucrainei / Tancurile ar putea ajunge în aproximativ 3 luni / Lista ţărilor care şi-au anunţat până acum disponibilitatea de a trimite tancuri Ucrainei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.