Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Zoriana Skaletska, a anunţat, vineri, pe Facebook, că a intrat în carantină la sanatoriul din Novi Sanzari, în semn de solidaritate, după protestele violente venite în contextul temerilor ca persoanele evacuate din China să nu transmită coronavirusul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zoriana Skaletska a postat un selfie, a precizat că va petrece două săptămâni într-o cameră de acolo şi că îşi va îndeplini îndatoririle de ministru prin intermediul telefonului şi prin Skype. Ea a menţionat că toţi cei din sanatoriu se simt bine şi nu arată semne de infecţie.

“Deci sunt în sfârşit într-o cameră în care voi petrece următoarele două săptămâni”, a anunţat ministrul.

Ea a declarat, potrivit presei internaţionale, a fost uimită de agresivitatea arătată persoanelor evacuate şi de panica provocată de aducerea acestora şi a menţionat că speră ca prin exemplul personal să îi facă pe oameni să îşi schimbe părerea.

Skaletska a postat pe Facebook şi imagini cu camera sa din sanatoriu.

În parlament, premierul Oleksi Honciaruk a spus că dezinformările despre coronavirus sunt propagate din interiorul şi din exteriorul Ucrainei. Autorităţile încearcă să găsească sursa unor mailuri false trimise în numele Ministerului Sănătăţii în care s-ar scrie că sunt cazuri confirmate de coronavirus în Ucraina, deşi în realitate nu există niciun caz până acum.

Locuitorii din Novi Sanzari s-au ciocnit joi cu poliţia, au ars cauciucuri şi au aruncat cu proiectile într-un convoi de autobuze care transportau la un sanatoriu persoane evacuate din provincia chineză Hubei plasate în carantină. Unii protestatari şi poliţişti au rămas la pământ, răniţi, în urma confruntărilor. Geamurile a cel puţin două autobuze au fost sparte, în timp ce persoanele evacuate stăteau după perdele. Localnicii din Novi Sanzari se tem să nu se infecteze, chiar dacă autorităţile au insistat în mod repetat că nu este niciun pericol, iar preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la calm.

Pe lângă 47 de ucraineni, în avionul care a aterizat în Ucraina s-au aflat şi 27 de argentinieni, precum şi cetăţeni din Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Costa Rica şi alte ţări.

Autorităţile ucrainene au afirmat că toţi pasagerii au fost controlaţi de două ori pentru virus, înainte de a li se permite să se îmbarce, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a calma protestatarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.