Ministrul turc de Externe Mevlüt Cavusoglu anunţă că a ajuns la Moscova, unde va continua eforturile ”de a găsi o soluţie la criza Ucrainei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După Antalya, suntem la Moscova pentru a continua eforturile noastre diplomatice de a găsi o soluţie la criza Ucrainei”, a scris, în noaptea de marţi spre miercuri, Mevlüt Cavusoglu pe Twitter.  

Anterior, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan anunţa că l-a trimis pe Cavusoglu ”la Moscova” şi apoi ”în Ucraina”, pentru a obţine un armistiţiu şi pacea, după invazia rusă a Ucrainei. 

Erdogan nu a spus cine sunt interlocutorii cu care urmează să se întâlnească Cavusoglu. 

Turcia a organizat şi a găzduit joi prima întâlnire de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, a miniştrilor de Externe rus Serghei Lavrov şi ucrainean Dmitro Kuleba, în marja Forumului Diplomatic de la Antalya, în sudul Turciei. 

Aceast prim contact la nivel de miniştri de la începutul Războiului din Ucraina s-a încheiat cu un eşec. 

 

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.