Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat, marţi, în cadrul Conferinţei pentru Dezarmare de la Geneva, că Ucraina a încercat să achiziţioneze arme nucleare, numind acest lucru un „pericol real pe care trebuie să-l prevină”. În plus, Lavrov a precizat că „Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în fostele ţări comuniste”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ucraina încă are tehnologii sovietice şi mijloace de livrare a unor astfel de arme. Nu putem să nu răspundem la acest pericol real”, a declarat Serghei Lavov în cadrul reuniunii de la Geneva, într-un discurs preînregistrat.

„Occidentul nu trebuie să construiască baze militare în nicio ţară din fosta Uniune Sovietică”, a adăugat ministrul rus de Externe. Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă RIA şi TASS, adăugînd că Moscova consideră inacceptabil faptul că unele ţări europene găzduiesc arme nucleare ale SUA şi va lua măsuri pentru a împiedica Ucraina să achiziţioneze arme similare.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, ministrul ucrainean de Externe a afirmat că bombardamentele Rusiei în Ucraina constituie crime de război şi a solicitat o întâlnire specială pentru a aborda agresiunea rusă şi armele de distrugere în masă folosite de statul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.