Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, va participa vineri la discuţii cu reprezentantul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, conform agenţiei de ştiri RIA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Confirm că aceste discuţii vor avea loc vineri”, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe.

De Mistura ia parte la o serie de discuţii cu puterile mondiale pentru a relansa discuţiile privind pacea dintre forţele pro-guvernamentale şi rebeli în Siria.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Miercuri, de Mistura urma să se întâlnească cu oficiali turci la Ankara, după ce a participat la summitul Ligii Statelor Arabe la Riyadh. În continuare, el se va deplasa la Moscova şi Teheran pentru consultări cu oficiali importanţi ruşi şi iranieni.

Rusia şi Iran susţin regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad în războiul civil care durează deja de peste şapte ani în Siria, un conflict care s-a soldat până în prezent cu aproximativ 500.000 de morţi.

Reprezentantul ONU este aşteptat să se întâlnească şi cu miniştrii europeni şi oficiali americani în cadrul unei conferinţe la Bruxelles programată pentru 24-25 aprilie, înaintea unei întruniri a Consiliului de Securitate al ONU.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.