Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri ca efectivele armatei să crească de la 1 milion de militari, câţi are în prezent, la 1,5 milioane şi propune ca vârsta ruşilor care pot fi chemaţi pentru serviciul militar obligatoriu să fie extinsă la 30 de ani, relatează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform legii actuale, ruşii cu vârste cuprinse între 18-27 de ani pot fi chemaţi la serviciul militar obligatoriu, deşi Şoigu şi Putin au declarat în repetate rânduri că astfel de recruţi nu sunt trimişi să lupte în Ucraina.

Şoigu vrea acum creşterea intervalului de vârstă pentru serviciul militar rus obligatoriu, astfel încât să fie între 21 şi 30 de ani.

Vorbind la o conferinţă de sfârşit de an cu oficialii din armată, la care ia parte şi Vladimir Putin, ministrul rus al apărării a arătat că numărul soldaţilor din armata rusă ar trebui crească de la 1 milion la 1,5 milioane şi să includă 695.000 de soldaţi voluntari contractuali.

Rusia accelerează desfăşurarea livrărilor de arme moderne pentru armată, a mai declarat el, adăugând că trupele Moscovei vor forma noi unităţi în vestul ţării, având în vedere planurile Finlandei şi Suediei de a se alătura NATO.

CITEȘTE ȘI Putin: Rusia se va asigura că forţele sale nucleare sunt pregătite de luptă şi va desfăşura în curând rachetele Sarmat

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.