Ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, a demisionat, joi, a anunţat ministerul, fără să precizeze motivele exacte ale demisiei, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ministrul a declarat în trecut că perioada postelectorală este momentul adecvat pentru o schimbare la conducerea diplomaţiei poloneze”, a explicat biroul de presă al Ministerului polonez de Externe, pentru agenţia PAP.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, susţinut de putere, a fost reales în luna iulie.

Czaputowicz, care era ministru de Externe din ianuarie 2018, şi-a exprimat “convingerea că succesorul său va menţine linia actuală şi va favoriza întărirea poziţiei Poloniei pe scena internaţională”, a menţionat ministerul.

Demisia lui Czaputowicz vine într-un moment în care Varşovia este implicată în rezolvarea crizei politice din Belarus, după alegerile prezidenţiale contestate de opoziţia din Belarus şi de Uniunea Europeană. Miercuri, ministrul i-a primit în Polonia pe opozanţii belaruşi Valeri şi Veronika Ţepkalo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.