Ministrul nord-coreean de externe, Choe Son Hui, a criticat duminică "atitudinea deplorabilă" a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care a condamnat un recent tir al Phenianului cu o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat KCNA, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îmi exprim profundul regret pentru faptul că secretarul general al ONU are o atitudine cu adevărat deplorabilă, uitând de obiectivul şi principiile Cartei Naţiunilor Unite şi de misiunea de a menţine imparţialitatea, obiectivitatea şi echitatea", a spus Choe Son Hui. Ea a adăugat că acest lucru "demonstrează clar" că Antonio Guterres "este o marionetă a SUA".

Şeful ONU i-a cerut vineri Coreei de Nord să "se abţină imediat" de la orice nouă "provocare" după acest nou tir, spunându-i Phenianului să revină la masa negocierilor.

Consiliul de Securitate al ONU a precizat că se va reuni luni pentru a discuta situaţia.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.