Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său iranian Hossein Amirabdollahian au remarcat duminică faptul că escaladarea situaţiei şi "actele provocatoare" ar putea creşte tensiunea în Orientul Mijlociu, a anunţat Ministerul rus de Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a remarcat faptul că o nouă escaladare a tensiunilor în regiune şi noi acţiuni provocatoare periculoase ar putea duce la o creştere a tensiunilor în Orientul Mijlociu", a declarat ministerul rus făcând rezumatul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o cei doi miniştri.

Comunicatul precizează că ministrul iranian de externe a fost cel care l-a sunat pe Serghei Lavrov.

"Prevenirea unor astfel de scenarii şi înlăturarea motivelor primare ale acestora trebuie să fie o chestiune prioritară pentru Consiliul de Securitate al ONU", se arată în comunicatul Moscovei.

Convorbirea dintre cei doi miniştri intervine după ce riscul de escaladare în regiune a crescut, ca urmare a atacului fără precedent din partea Iranului asupra Israelului, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"Ministrul iranian de externe l-a informat pe omologul său rus cu privire la măsurile luate de Teheran ca răspuns la atacul aerian israelian asupra secţiei consulare a ambasadei iraniene din Damasc la 1 aprilie, care s-a soldat cu moartea unor oficiali iranieni”, precizează comunicatul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.