Premierul etiopian Abiy Ahmed a anunţat că ministrul Apărării a fost împuşcat într-un conflict care a avut loc în regiunea Amhara, din nordul ţării, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seare Mekonnen a fost atacat de "mercenari", a spus Abiy Ahmed, care a apărut la televiziune îmbrăcat în uniformă militară. El a afirmat că alţi oficiali au fost împuşcaţi sau ucişi în timpul unei întruniri de către "colegi", conflict care a avut loc în capitala regiunii Amhara, Bahir Dar. 

Premierul nu a dat detalii despre starea şefului Apărării. 

Anterior, Guvernul a susţinut că a avut loc o "tentativă de lovitură de stat" în zona respectivă. Purtătorul de cuvânt al lui Abiy, Negussu Tilahun, a afirmat că puciştii au încercat să-l dea jos din funcţie pe Ambachew Mekonnen, şeful guvernului regional din Amhara. 

Internetul nu funcţionează în toată ţara. 

Locuitorii din Bahir Dar au anunţat că au auzit focuri de armă puternice, informaţie confirmaţie şi de Departamentul de Stat al SUA. 

Ahmed a fost ales anul trecut, ceea ce a dus la stoparea represiunii politice în Etiopia, la eliberarea deţinuţilor politici, la eliminarea interdicţiilor impuse partidelor politice şi la încetarea urmăririi penale a unor oficiali acuzaţi de abuzuri. 

Însă tot de atunci, conflictele etnice violente au escaladat iar 2,4 milioane de etiopieni sunt strămutaţi, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.