Ministrul diplomaţiei publice din Israel, Galit Distel Atbaryan, membră Likud, partidul premierului Benjamin Netanyahu, a anunţat joi seara că demisionează din funcţie, deplângând faptul că ministerul său, deseori ironizat, a fost deposedat în timpul războiului din Gaza de puţinele puteri pe care le-a primit la începutul anului, când a fost format, relatează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un tweet lung, Distel Atbaryan a spus că în această săptămână, guvernul a împuternicit Ministerul Afacerilor din Diaspora să dirijeze diplomaţia publică a Israelului în străinătate, alături de Ministerul de Externe, făcând din ministerul ei "o risipă de bani publici".

Mulţi reporteri şi observatori au remarcat pe parcursul acestui an că ministerul lui Distel Atbaryan nu avea puteri reale sau justificare, fiind format doar din biroul ministrului.

Ea a încercat de mai multe ori, fără succes, să numească un director general al ministerului, iar puţinele sale produse - videoclipuri online şi postări în limba engleză care încercau să transmită poziţia guvernului cu privire la chestiuni precum revizuirea sistemului judiciar - au fost luate în derâdere pe scară largă pentru calitatea lor şi pentru mesajele întârziate, menţionează Times of Israel.

Demisia ministrului Likud a intervenit după ce Knessetul (Parlamentul) israelian a aprobat joi formarea unui ”Guvern de urgenţă” şi a unui ”Cabinet de război”-, în cadrul unei sesiuni extraordinare. Guvernul de urgenţă, anunţat miercuri de către premierul Benjamin Netanyahu şi rivalul său Benny Gantz, urmează să includă cinci noi miniştri din cadrul formaţiunii politice a lui Benny Gantz.

Acest guvern urmează să-şi desfăşoare activitatea pe timpul războiului Israelului cu Hamasul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.