Prim-ministrul din Ontario, Doug Ford, a anunţat demisia ministrului de Finanţe, Rod Phillips, care a călătorit în Caraibe în timp ce provincia canadiană era în izolare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Phillips a prezentat scuze şi a spus că a fost „o greşeală prostească” să călătorească.

Ford a declarat joi că plecarea lui Phillips din Executiv demonstrează că guvernul său „ia în serios obligaţia de a ne menţine la un standard mai înalt”.

Autorităţile din cea mai populată provincie a Canadei au descurajat constant deplasările neesenţiale, în contextul creşterii numărului de cazuri zilnice de Covid-19.

Phillips, membru al Progressive Conservative Party, a întreprins o călătorie în scop personal în St. Barts pe 13 decembrie şi a revenit în ţară pe 31 decembrie.

Înainte de sărbători, oficialii sanitari din Ontario au îndemnat rezidenţii să rămână acasă pe cât posibil. Ulterior, Ontario a intrat în carantină, pe 26 decembrie. Joi, provincia a raportat un nou vârf de contaminări pentru 24 de ore - 3.328 - şi 56 de decese asociate.

Canada are peste 584.000 de cazuri confirmate şi de la începutul pandemiei aici au fost înregistrate peste 15.600 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

Ford a precizat miercuri că a aflat de călătoria lui Phillips, dar că ministrul „nu a spus nimănui” că pleacă în St. Barts.

Phillips a spus la revenirea pe aeroportul din Toronto că speră să îşi păstreze slujba, dar că va respecta o decizie a prim-ministrului.

„Nu caut scuze pentru faptul că am călătorit când nu ar trebui să călătorim”, a adăugat el.

La scurt timp, Ford a anunţat, într-un comunicat, că a acceptat demisia lui Phillips în urma unei conversaţii avute. Locul acestuia va fi luat de Peter Bethlenfalvy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.