Lumea renunţă să mai spere la pace în Ucraina, în condiţiile în care canalele de comunicare dintre Occident şi Rusia devin impracticabile, a avertizat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în cadrul unei dezbateri organizate la Institutul Parteneriatului Conservator (CPI) din Washington, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit comunicatului MAE ungar, ministrul a subliniat, la comemorarea Revoluţiei din 1956, că celor din Ungaria nu trebuie să le explice nimeni ce înseamnă o armată imensă care trece prin ţară şi sute de mii de cetăţeni nevoiţi să se refugieze în străinătate.

În discursul său, şeful diplomaţiei ungare a explicat că lecţia istorică este că de fiecare dată când a existat un conflict între Est şi Vest, întotdeauna Europa Centrală a pierdut.

De asemenea, atunci când Guvernul ungar s-a pronunţat în favoarea menţinerii canalelor de comunicare, a fost imediat etichetat drept pro-rus sau aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a adăugat politicianul.

Potrivit lui Péter Szijjártó, Uniunea Europeană a gestionat “complet greşit” criza din Ucraina, deoarece raţionamentul care a stat la baza sancţiunilor din februarie a fost că acestea îi vor îngenunchea pe ruşi şi vor ajuta la încheierea rapidă a războiului, dar, acum, suntem aproape în noiembrie, conflictul armat devine din ce în ce mai brutal, iar economia europeană este pusă pe butuci.

Ministrul ungar a subliniat că măsurile luate de actuala administraţie de la Washington sunt periculoase, deoarece pot contribui la o escaladare a situaţiei.

Politicianul de la Budapesta a vorbit apoi despre importanţa păcii şi şi-a exprimat regretul pentru faptul că, atunci când pomeneşte despre aceste aspecte, unele persoane îl etichetează imediat drept “spion rus” deoarece, în prezent, în rândul statelor membre ale UE, există o “retorică a războiului şi a escaladării”.

Péter Szijjártó a subliniat că, în speranţa păcii, Ungaria rămâne interesată de menţinerea canalelor de comunicare, indiferent de cine ce crede, iar politica guvernului ungar nu are aspecte ucrainene sau ruseşti, ci contează doar interesul naţional.

În cele din urmă, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a condamnat “ipocrizia” politicii europene, afirmând că mai mulţi dintre omologii săi, miniştri de externe din UE, îşi exprimă în privat, în mod regulat, sprijinul, sau prin mesaje SMS, dar, din motive politice, nu îndrăznesc să o facă în mod deschis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.