Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat la o întâlnire cu omologul său chinez, Wang Yi, că angajamentul Phenianului cu privire la dezarmarea nucleară şi menţinerea păcii în peninsula coreeană este neschimbat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China este cel mai important aliat economic şi diplomatic al Coreei de Nord, în ciuda protestelor Beijingului cu privire la programul nuclear din Nord.

Ri a adăugat că Nordul speră să construiască „încrederea reciprocă necesară” cu SUA şi să se „mişte în aceeaşi direcţie”, a informat Ministerul de Externe al Chinei într-un comunicat.

La un summit istoric din Singapore în iunie, liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american, Donald Trump, au căzut de acord să lucreze pentru dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Wang a informat că atât China cât şi Coreea de Nord ar trebui să îşi menţină „interacţiunile la nivel înalt” pentru a se asigura de un deznodământ pozitiv al evenimentelor din 2019 care vor marca 70 de ani de legături diplomatice.

„China şi Coreea de Nord trebuie să continue să împingă peninsula în direcţia dezarmării nucleare”, precizează ministerul în comunicat.

Ri, care va părăsi China sâmbătă, a vizitat Siria mai devreme săptămâna aceasta.

Kim Jong-un a vizitat China de trei ori în 2018 pentru întâlniri cu preşedintele chinez, Xi Jinping. Surse diplomatice afirmă că Xi va vizita probabil în curând Phenianul.

Xi intenţionează să viziteze Coreea de Nord anul viitor după ce a primit o invitaţie de la Kim, a informat Coreea de Sud luna trecută.

Weekendul trecut, Trump a declarat că, cel mai probabil, se va întâlni cu Kim din nou în ianuarie sau februarie 2019, fiind luate în considerare trei posibile locaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.