Marea Britanie furnizează Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow, a confirmat joi, în Parlament, ministrul apărării, Ben Wallace, după ce această informaţie a circulat mai întâi pe surse în presa internaţională, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel de arme ar permite forţelor ucrainene să lovească trupele ruseşti, muniţiile şi depozitele de combustibil din spatele liniei frontului, acesta fiind motivul pentru care până acum ţările occidentale s-au ferit să ofere astfel de arme Kievului, temându-se de o escaladare..

"Pur şi simplu nu vom sta deoparte în timp ce Rusia ucide civili", a declarat joi Ben Wallace în faţa parlamentului. "Rusia trebuie să recunoască faptul că doar acţiunile sale au dus la furnizarea unor astfel de sisteme Ucrainei", a adăugat el.

Wallace a precizat că Marea Britanie a furnizat aceste arme Ucrainei pentru ca ele să poată fi folosite pe teritoriul său suveran.

Marea Britanie a livrat Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow, cu rază lungă de acţiune. Londra a primit asigurări de la Kiev că nu va lovi cu ele în interiorul Rusiei. Reacţia Kremlinului
CITEȘTE ȘI Marea Britanie a livrat Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow, cu rază lungă de acţiune. Londra a primit asigurări de la Kiev că nu va lovi cu ele în interiorul Rusiei. Reacţia Kremlinului

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.