Ministrul Brexitului David Davis a declarat că nu este sigur că amânarea alegerilor generale anticipate convocate joi ”poate fi făcută legal”, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Davis a declarat duminică pentru BBC că el crede că, în vederea amânării scrutinului, sunt necesare ”schimbări legislative”.

Însă Regatul Unit nu are un parlament în prezent, iar alegerile sunt ”blocate pe 9 iunie”.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Davis a mai apreciat că publicul nu ar vrea ca scrutinul să fie amânat.

”Pe de o parte vrem să respectăm persoanele rănite şi ucise şi să le aducem un omagiu. Dar, pe de altă parte, oamenii fac aceste lucruri pentru că dispreţuiesc libertăţile pe care le avem, precum libertatea de a ieşi sâmbătă seara în oraş sau de a vota”, a declarat el.

SNP ŞI PARTIDELE LABURIST ŞI CONSERVATOR ŞI-AU SUSPENDAT CAMPANIILE

Pe de altă parte, Partidul Naţional Scoţian (SNP) şi-a suspendat campania în vederea alegerilor parlamentare de joi, în urma atacului de la Londra, soldat cu şase morţi, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al formaţiunii, relatează Reuters.

”Activitatea în campania naţională a fost suspendată”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Partidul Laburist (opoziţie) şi-a suspendat campania naţională până duminică seara, în urma atacului, a anunţat liderul formaţiunii Jeremy Corbyn.

”Partidul Laburist îşi va suspenda campania naţională până în această (duminică) seara, după consultări cu alte partide, în semn de respect faţă de cei ucişi şi răniţi”, a declaat el.

Partidul Conservator al premierului Theresa May şi-a suspendat de asemenea campania duminică, a anunţat un purtător de cuvânt al formaţiunii.

”Partidul Conservator nu va face campanie electorală naţională astăzi (duminică). Vom revizui (acest lucru) către sfârşitul zilei, pe măsură ce apar noi detalii despre atac”, a spus el

Presupuşi militanţi au intrat sâmbătă seara cu o dubă, în viteză, în mulţime, pe London Bridge, după care au înjunghiat persoane de pe stradă şi din zonă. Ei au ucis şase oameni şi au rănit alţi aproape 50.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.