Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a demisionat din cabinetul Scott Morrison, după două zile de la înlăturarea din funcţia de prim-ministru a lui Malcolm Turnbull, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bishop a făcut anunţul duminică. Ea a mai spus că încă nu a hotărât dacă va participa la viitoarele alegeri, programate pentru luna mai 2019.

Morrison a fost ales vineri prim-ministru al Australiei - al şaptelea în 11 ani -, succesor al lui Malcolm Turnbull, înlăturat în urma unui „puci” în interiorul Partidului Liberal.

Numirea lui a fost una suprinzătoare şi a venit după o criză politică de şapte zile. El a preluat şi conducerea Partidului Liberal.

Bishop a candidat la alegerile de vineri, însă a fost eliminată după primul tur. Morrison a câştigat în faţa lui Peter Dutton.

„Voi rămâne membru al Parlamentului ca o voce puternică pentru Australia de Vest”, a spus ea într-un comunicat.

Dacă Bishop părăseşte Parlamentul înainte de următoarele alegeri, acest lucru i-ar putea cauza lui Morrison, pentru că - rămânând vacant - locul său va face obiectul unui scrutin. 

Morrison şi-a petrecut primele două zile în funcţia de prim-ministru lucrând la noul Cabinet, iar până acum singura modificare este aceea că fostul ministru al Energiei Josh Frydenburg va prelua funcţia de trezorier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.