Ministrul Apărării din Marea Britanie, Gavin Williamson, a declarat pentru BBC că patru avioane militare de tip RAF Tornado au participat în atacurile asupra Siriei şi că primele evaluări arată că misiunea a fost una „de succes”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Williamson a declarat că decizia de a lansa raidurile aeriene a fost luată în cadrul unei întâlniri de joi a guvernului britanic. „Cu toţii am văzut imaginile cu bărbaţi, femei şi copii inocenţi care sufereau”, a precizat el.

Întrebat dacă intervenţia ar putea aduce o schimbare în războiul civil din Siria, Williamson a afirmat: „Ne aşteptăm să aibă un efect important pentru a opri regimul sirian din a folosi arme chimice în viitor”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Am lucrat pentru a ne asigura că raidurile vor avea un efect mare. Credem că acţiunile noastre le-au afectat abilitatea de a lua astfel de măsuri în viitor”, a afirmat el, după ce a fost întrebat dacă este vorba de un atac singular.

„Este alegerea regimului sirian – ei cred că este acceptabil să foloseşti arme chimice? Există consecinţe”, a precizat Williamson adăugând că acţiunile militare luate de Marea Britanie, SUA şi Franţa vor reduce semnificativ şansele ca regimul sirian să folosească din nou arme chimice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.