Miniştrii europeni ai Apărării sunt pregătiţi să deschidă calea pentru înfiinţarea unei misiuni de instruire a Uniunii Europene pentru forţele ucrainene, a declarat, marţi, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia de pe teren continuă să fie foarte critică. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi vom continua să oferim sprijin”, a declarat Borrell, la Praga.

”Un acord politic general, colectiv (cu privire la misiunea de instruire) este ceea ce cred că trebuie să obţinem astăzi (n.r. marţi)... Sper că vom avea undă verde politică pentru această misiune”, a subliniat el.

Declaraţiile lui Josep Borrell au fost făcute la Praga, cu doar câteva ore înainte de reuniunea miniştrilor europeni de Externe cu privire la o varietate de probleme, inclusiv o posibilă interdicţie a vizelor pentru turiştii ruşi pe teritoriul Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.