Toate ţintele desemnate au fost lovite în Ucraina în această săptămână, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, după ce Moscova a procedat în ultimele ore la cel mai amplu atac aerian de la începutul războiului său de agresiune asupra ţării vecine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comunicat transmis vineri de Ministerul rus al Apărării precizează că în perioada 23-29 decembrie, Rusia a procedat la peste 50 de atacuri în Ucraina, dintre care unul de "mare amploare", vizând situri de infrastructură militară, depozite de muniţii şi locuri în care erau desfăşuraţi "soldaţi ucraineni şi mercenari străini".

"Toate instalaţiile desemnate au fost lovite", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În cursul săptămânii, 43 de militari ucraineni s-au predat, dintre care 22 în direcţia Kupiansk", a mai spus ministerul, citat de Interfax.

Rusia a declanşat vineri cel mai amplu atac cu drone şi rachete asupra Ucrainei de când a început războiul, ucigând cel puţin 16 persoane şi rănind alte cel puţin 97, la Kiev, în sudul, vestul şi estul ţării. Potrivit armatei ucrainene, au fost lansate 158 de ţinte aeriene, dintre care ucrainenii au doborât 114.

Atacul masiv al Rusiei intervine după ce în ziua de Crăciun Ucraina a reuşit o operaţiune spectaculoasă, distrugând în portul Feodosia din Crimeea nava rusească de debarcare Novocerkask. Rusia a afirmat că nava a fost avariată, dar ministrul britanic al apărării a declarat joi că de fapt nava a fost distrusă în totalitate, iar Rusia încearcă să cosmetizeze realitatea.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.