Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat marţi că 89 de militari ruşi au fost ucişi în atacul de la Makiivka, în estul Ucrainei, care a avut loc de Anul Nou, iar printre aceştia se numără şi comandantul adjunct al regimentului, locotenent-colonelul Baciurin, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lovitura ucraineană asupra unei şcoli profesionale din Makiivka ce servea drept cazarmă pentru soldaţii ruşi, majoritatea recruţi, a avut loc duminică, imediat după miezul nopţii, iar bombardamentul a fost realizat cu rachete HIMARS.

Luni, într-un gest rar de recunoaştere a pierderilor, Ministerul rus al Apărării declarase că 63 de militari au fost ucişi la Makiivka, dar bilanţul a fost pus la îndoială de bloggerii militari ruşi.

Ministerul a actualizat marţi bilanţul morţilor după ce susţine că au fost găsite mai multe cadavre sub dărâmături.

Armata ucraineană afirmase că până la 400 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi alţi 300 au fost răniţi în atacul de la Makiivka, iar apoi a spus că numărul exact este "în curs de clarificare".



În orice caz, aceasta ar reprezenta una dintre cele mai grele pierderi pentru forţele Moscovei.

CITEȘTE ȘI Armata ucraineană revendică un nou atac devastator asupra trupelor ruse, la Ciulakivka, în urma căruia ar fi 500 de victime

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.