Ministerul Apărării a oferit o actualizare a informaţiilor despre situaţia din Ucraina, inclusiv dovezi că Rusia a vizat civili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă seara, ministerul a anunţat că retragerea Rusiei din nord a scos la iveală gropi comune şi utilizarea scuturilor umane.

"Plecarea Rusiei din nordul Ucrainei lasă dovezi ale ţintirii disproporţionate a noncombatanţilor, printre care prezenţa gropilor comune, folosirea fatală a ostaticilor ca scuturi umane şi minarea infrastructurii civile", a comunicat ministerul britanic.

Ei au găsit, de asemenea, dovezi că Rusia a folosit dispozitive explozive improvizate (IED) pentru "a provoca victime, a scădea moralul şi a restricţiona libertatea de mişcare a Ucrainei”.

Potrivit acestei actualizări, forţele ruse au continuat să atace ţinte de infrastructură cu un "risc ridicat” de a răni civilii, inclusiv un atac atact asupra unui rezervor cu acid azotic în Rubijne.

 

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 9 April 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/U5qWONizow

 #StandWithUkraine  pic.twitter.com/z6k7bDdkq2

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) April 9, 2022
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.