Forţele ruse continuă să consolideze punctele de trecere peste râul Nipru şi au terminat de construit un pod cu barje lângă podul Antonovski avariat din Herson, în sudul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi utilizarea podurilor a fost aproape sigur inclusă în planificarea operaţiunilor din epoca sovietică pentru operaţiunile din Europa, este probabil că aceasta este prima dată când armata rusă are nevoie să folosească acest tip de pod timp de decenii.

Ministerul a spus că folosirea barjelor civile a oferit Rusiei probabil „materiale suplimentare şi beneficii logistice” după ce a pierdut cantităţi semnificative de echipamente militare şi personal de inginerie în timpul războiului cu Ucraina.

În cazul în care podul este avariat, este aproape sigur că Rusia va încerca să repare sau să înlocuiască rapid secţiunile avariate, deoarece forţele şi punctele lor de trecere peste râul Nipru sunt supuse unei presiuni crescânde în Herson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.