Ministerul Apărării din Ucraina a descris exploziile care au avut loc în regiunea transnistreană din Moldova drept o ”provocare planificată” a serviciilor secrete ruse, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de informaţii al Ministerului Apărării a transmis, pe canalul său Telegram, că, cu trei zile înainte de incident, liderii regiunii separatiste ”se pregăteau deja pentru asta şi au avut grijă să instaleze un buncăr sigur şi confortabil” la Ministerul Securităţii Statului care a fost avariat în explozii. 

 ”În mod evident, acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB (serviciul de securitate rus) pentru a insufla panică şi sentimentul anti-ucrainean”, se arată în comunicat. 

Mai multe explozii au avut loc luni la sediul ”ministerului securităţii publice”, la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria, în urma unui atac cu un lansator de grenade, care nu s-a soldat cu răniţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.