Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei lucrează la o serie de vizite externe pe care le-ar putea efectua preşedintele Volodimir Zelenski, a anunţat ministrul Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba, care a vorbit în cadrul emisiunii Telejurnalului naţional, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Ministerului Afacerilor Externe a reamintit că preşedintele, vorbind în decembrie la conferinţa ambasadorilor ucraineni, a spus clar că vizitele sale în străinătate vor fi posibile în două condiţii: 1) că va aduce rezultate concrete pentru Ucraina; 2) că acest lucru va fi posibil din punctul de vedere al situaţiei actuale de pe front.

"Ghidat de aceste două criterii, Ministerul Afacerilor Externe lucrează la unele dintre vizitele preşedintelui, dar când şi unde vor avea loc, veţi afla de la preşedintele însuşi şi de la Biroul său", a subliniat Kuleba.

După cum a relatat Ukrinform, preşedintele Zelenskyia efectuat la sfârşitul lunii decembrie prima şi, deocamdată, ultima sa vizită în SUA de la invazia la scară largă. Atunci, şeful statului s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden şi a vorbit în faţa Congresului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.