Trei militari francezi din cadrul Operaţiunii Barkhane au fost răniţi într-o explozie, au anunţat luniun militar local şi un ales din Mali, un bilanţ neconfirmat de Statul major francez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a atins un vehicul, în cartierul Kaigourou, la Gossi, în centrul Mali şi a rănit militari din cadrul forţei antijihadiste franceze, potrivit unor oficiali locali.

Un oficial militar de rang înalt şi un ales local din Mali au declarat, sub protecţia anonimatului, că trei militari franceziau fost răniţi în explozie şi că au fost evacuaţi cu elicopterul către baza Barkhane din Gao.

Statul Major francez a confrmat în mod oficial atacul pentru BFMTV.

Civili locali au fost rănit în atac, potrivit postului.

Gossi se află în zona periculoasă a celor ”trei frontiere”, unde trei militari francezi au fost ucişi în decembrie 2020.

Explozia este atribuită unui vehicul-capcană de către surse la curent cu atacul.

Acest atac are loc în urma unui atac vizând armata cehă, care face parte din Forţa Takuba, sâmbătă, cu un dispozitiv exploziv improvizat, la Ménaka, potrivit France 24.

El are loc în urma primului discurs al noului lider Al-Qaida în MagrebulIslamic (AQMI), care a înemnat la atacarea armatei franceze mai ales în oraşe.

”Marsuini” din cadrul Regimentului de Infranterie- Tancuri ale marinei (RICM) din Poitiers sunt desfăşuraţi la faţa locului.

Operaţiunea Barkhane, care luptă împotriva unor grupări armate salafiste şi jihadiste în Sahel, urmează să se încheie în curând, a anunţat la summitul G7 din Marea Britenie Emmanuel Macron.

Operaţiunea Barkhane urmează să fie înlocuită în 2023 cu un dispozitiv internaţional mai uşor de sprijin în luptă al trupelor locale, cu trupe europene şi investiţii africane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.