Este posibil ca invazia Rusiei în Ucraina să fi marcat începutul celui de-al ”Treilea Război Mondial”, în contextul în care ”civilizaţia ar putea să nu mai supravieţuiască”, pe motiv că războiul a trecut în plan secund ameninţările mondiale, precum pandemiile, schimbările climatice şi lupta împotriva unui conflict nuclear, a avertizat miliardarul american George Soros, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul şi filantropul de origine maghiară George Soros a transmis un mesaj dur, marţi, participanţilor la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia.

”Chiar şi atunci când luptele se opresc, aşa cum trebuie să se întâmple în cele din urmă, situaţia nu va reveni niciodată” la cum era înainte, a avertizat Soros, în vârstă de 91 de ani.

El a avertizat că ”civilizaţia ar putea să nu mai supravieţuiască”, pe motiv că alte ameninţări mondiale, precum pandemiile, schimbările climatice, lupta împotriva unui conflict nuclear, menţinea instituţiilor mondiale au fost trecut în plan secund pe fondul războiului din Ucraina.

După evenimentele din 11 septembrie, a remarcat el, situaţia s-a schimbat în mod nefavorabil pentru societăţile deschise, afirmă Soros.

Drept urmare, ”regimurile represive sunt acum în plină ascensiune, iar societăţile deschise sunt sub asediu”,  a mai subliniat miliardarul.

”Astăzi, China şi Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru societatea deschisă”, evocă Soros.

Fostul administrator de fonduri speculative, care este în prezent preşedintele Soros Fund Management LLC şi fondator al Open Society Foundations, este renumit pentru faptul că şi-a folosit averea cu scopul de a ajuta la promovarea societăţilor deschise şi la crearea democraţiilor incluzive în care guvernele sunt trase la răspundere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.